Transporter t3

Naast onze reguliere werkzaamheden zijn wij ook actief in reparatie, onderhoud en motorombouw projecten van de Volkswagen Transporter T3. U heeft een VW T3 bus, de originele motor is “op” en/of u wilt meer vermogen en snelheid, dat kan. Diesel Service kan in eigen beheer de volledige ombouw naar uw wens regelen.
Uitgaande van een 1.9 D, TD, SDI of TDI motor uit een VW of een Audi, met een door ons ontwikkelde mechanische brandstofpomp. Op speciaal verzoek bouwen we eventueel ook een pompverstuiver-motor in, met bijbehorende elektronica. Bijna alles is mogelijk. Ombouw is altijd maatwerk, we maken graag voor u een offerte “op maat”, nadat we u gesproken en uw bus gezien hebben.

Koppeling

Wanneer het vermogen van de motor van uw bus groter wordt, worden de krachten op de koppeling eveneens groter.
Wij adviseren bij motorombouw de koppeling te vervangen door een versterkt exemplaar.

Versnellingsbak

Wilt u optimaal gebruik maken van het grotere vermogen en koppel, dan is een aanpassing van de versnellingsbak aan te raden. De eindoverbrenging wordt dan vervangen door een langere, de topsnelheid stijgt hierdoor aanzienlijk. Ook hiervoor geldt, meerdere variaties mogelijk.

Oliekoeler

Om de temperatuur van de motor optimaal te houden is het plaatsen van een extra koeler in veel gevallen aan te bevelen. Diesel Service levert oliekoeler sets, compleet met thermostaatadapter en leidingwerk.

Stuurbekrachtiging

Een stukje extra comfort, de set omvat stuurhuis, stuurpomp met steun, poulie, reservoir, en hydrauliekslangen.
Ook is bij ons een volledig elektronische stuurbekrachtigingsset een mogelijkheid.